Ajuta-ne sa-ti spunem de rau!
Trebuie sa stii!
Amenintarea e cat se poate de reala si sansele ca ea sa se adevereasca sunt de 1 la 12000. Cel putin asa le-am calculat noi pentru Bucuresti in 2011.
Deci nu prea e de glumit cu poluarea atmosferica! Mai ales daca e vorba de pulberile in suspensie PM10 si PM2,5 despre care studiile, UE si OMS (adica Organizatia Mondiala a Sanatatii) spun ca ar fi niste criminali silentiosi de temut.
Traim in cea mai poluata capitala din Uniunea Europeana si asta ne costa... vieti. Ecopolis a demonstrat anul trecut ca daca aerul ar fi fost mai curat, 174 de bucuresteni ar fi putut fi salvati in fiecare an de la moarte. In cei 6 ani monitorizati, numai pulberile PM10 au omorat 1000 de oameni! Numarul substantelor toxice din aer este insa mult mai mare, iar raspandirea lor face ca niciun bucurestean sa nu fie la adapost.
Asa ca, daca situatia persista si tu nu faci nimic, mai devreme sau mai tarziu tot o sa te ajunga din urma... blestemul prafului si al gazelor de esapament!
Daca vrei in schimb sa faci ceva, ai putea incepe sa ne donezi anual cei 2% din impozitul tau. (Ai datele mai jos). Sau sa ne sprijini prin donatii proiectele.
Daca, de exemplu, vrei sa contribui financiar la programul "Calitatea aerului", noi vom folosi contributia ta pentru a creiona politicile publice eficiente si pentru a convinge autoritatile sa le puna in aplicare. Pentru ca tu sa respiri, cat mai curand, un aer mai curat.
Poti chiar sa alegi pe ce tip de cercetare vrei sa se duca banii tai! Sau pur si simplu sa ne ajuti sa-ti spunem din timp ce pericole iti ameninta sanatatea.
Trebuie sa stii!
Datele noastre sunt:
Asociatia Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
Cod de identificare fiscala 26550610
Cont RO81 BRDE 445S V042 4810 4450

TransFormAbility
Asociația Ecopolis derulează în perioada 1 August 2019 - 31 Iulie 2022 proiectul “Transformative learning through the prism of sustainability / Învățare și conștientizare prin prisma sustenabilității”, co-finanțat prin programul Erasmus+.
Stop arderilor de deșeuri!
La nivel național, în primele cinci luni ale lui 2021, au fost identificate549 de amplasamente cu depozitări necontrolate de deșeuri și arderi de deșeuri, cu o suprafață totală de 717.000 metri pătrați.
Stop arderilor de deșeuri!
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a raportat pentru 2020, la nivelul București-Ilfov, peste 130 de intervenții în teren pentru incendiere de deșeuri, în total, fiind arse peste 870 de tone deșeuri.
