Ajuta-ne sa-ti spunem de rau!

Trebuie sa stii!

Amenintarea e cat se poate de reala si sansele ca ea sa se adevereasca sunt de 1 la 12000. Cel putin asa le-am calculat noi pentru Bucuresti in 2011.

Deci nu prea e de glumit cu poluarea atmosferica! Mai ales daca e vorba de pulberile in suspensie PM10 si PM2,5 despre care studiile, UE si OMS (adica Organizatia Mondiala a Sanatatii) spun ca ar fi niste criminali silentiosi de temut.

Traim in cea mai poluata capitala din Uniunea Europeana si asta ne costa... vieti. Ecopolis a demonstrat anul trecut ca daca aerul ar fi fost mai curat, 174 de bucuresteni ar fi putut fi salvati in fiecare an de la moarte. In cei 6 ani monitorizati, numai pulberile PM10 au omorat 1000 de oameni! Numarul substantelor toxice din aer este insa mult mai mare, iar raspandirea lor face ca niciun bucurestean sa nu fie la adapost.

Asa ca, daca situatia persista si tu nu faci nimic, mai devreme sau mai tarziu tot o sa te ajunga din urma... blestemul prafului si al gazelor de esapament! 

Daca vrei in schimb sa faci ceva, ai putea incepe sa ne donezi anual cei 2% din impozitul tau. (Ai datele mai jos). Sau sa ne sprijini prin donatii proiectele. 

Daca, de exemplu, vrei sa contribui financiar la programul "Calitatea aerului", noi vom folosi contributia ta pentru a creiona politicile publice eficiente si pentru a convinge autoritatile sa le puna in aplicare. Pentru ca tu sa respiri, cat mai curand, un aer mai curat.

Poti chiar sa alegi pe ce tip de cercetare vrei sa se duca banii tai! Sau pur si simplu sa ne ajuti sa-ti spunem din timp ce pericole iti ameninta sanatatea. 

Trebuie sa stii!

Datele noastre sunt:
Asociatia Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
Cod de identificare fiscala 26550610
Cont RO81 BRDE 445S V042 4810 4450