Directioneza 2% din impozitul pe venit Asociatiei Centrul pentru Politici Publice Ecopolis completand Formularul 230 sau 200

Directioneza 2% din impozitul pe venit Asociatiei Centrul pentru Politici Publice Ecopolis completand Formularul 230 sau 200

Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor, posibilitatea de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2018, catre o organizatie neguvernamentala (asociatie, fundatie etc).

in acest fel transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta!

Daca doriti ca prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care l-ati platit statului pentru salariul din anul 2018 sa sprijiniti activitatea Ecopolis, urmati in ordine pasii de mai jos, pana la data de 15 Martie 2019.

PASUL 1 - Selectarea tipul de formular care se completeaza

  1. daca ati avut venituri doar din salarii sau pensii: DESCARCA DE AICI FORMULARUL 230 precompletat cu datele Asociatiei Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis sau
  2. Daca in anul precedent ai obtinut venituri din activitati pe persoana fizica autorizata (PFA), chirii, mosteniri, jocuri de noroc, drepturi de proprietate intelectuala sau activitati specifice profesiilor libere (doctor, avocat, medic, contabil, etc), esti obligat sa declari aceste venituri la ANAF pana pe 15 martie.

Acest lucru il faci completand declaratia unica, un formular emis de ANAF, care se depune  doar personal, iar incepand de anul acesta doar online, pe platforma Spatiul Privat Virtual. Completeaza Sectiunea 6 B a declaratiei cu datele fundatiei si astfel vei opta sa redirectionezi o mica parte din impozit, mai exact 2%, bani pe care oricum ii platesti statului, in programele noastre de mediu si sociale.  

Datele Asociatiei Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis sunt: Cod unic de inregistrare 26550610, cont bancar: RO21 INGB 0000 999 0484 1415

PASUL 2 - Completarea formularului

Completati doar unul din cele doua formulare de mai sus, in functie de situatia in care va aflati.

ATENtIE: Formularul se completeaza de mana!!

!!! Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat"

Anexa informativa cu instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o puteti gasiti AICI.
sau
Anexa informativa cu instructiunile detaliate de completare a formularului 200 o gasiti AICI.

PASUL 3 - Depunerea formularului

  1. Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POsTa, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare).
  2. Consulta aici adresa de transmitere prin posta, in functie de domiciului dvs: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm
  3. ONLINE, prin serviciul Spatiul privat virtual pe pfinternet.anaf.ro
  4. ONLINE, semnat electronic cu certificatul digital calificat prin portalul decl.anaf.mfinante.gov.ro.

Este esential ca Formularul 230 sau formularul 200 sa fie depuse la Administratia Financiara direct de Dvs. pana pe 15 Martie 2018.