Sprijiniți persoanele din grupuri vulnerabile recent incluse pe piața muncii!

Redirecționați 20 % din impozitul pe profit și veți ajuta 5 ateliere sociale din România să-și păstreze cei 28 de angajați care provin din grupuri de persoane defavorizate social și economic.

Codul Fiscal permite companiilor ca până pe 31 decembrie 2015 să direcționeze 20% din impozitul pe profit către o organizație nonguvernamentală. Banii donați vor fi deduși din impozitul plătit la începutul anului 2016. În cazul în care până la 31 decembrie nu veți redirecționa cei 20% din impozitul pe profit banii vor fi virați integral către bugetul de stat.

De ce 20% pentru angajații atelierelor sociale?

Pentru că vorbim despre femei în situații de risc, șomeri, romi, persoane din comunități izolate care în cursul anului 2015 au fost pregătite și calificate în diverse meserii pentru a fi integrate pe piața muncii.

În anul 2015, Ecopolis a sprijint înființarea a cinci ateliere sociale: EcoSocial ATELIER, EcoSocial MEȘTEȘUG, EcoSocial STUF, EcoSocial TRADIȚII și EcoSocial TURISM, creând, astfel, 41 de noi locuri de muncă.

Acum, obiectivul nostru este să ajutăm ca cele 5 ateliere sociale să-și continue activitatea economică, implicit să păstreze locurile de muncă pentru cei 41 de angajați.

Cum pot companiile redirecționa 20% din impozitul pe profit?

Redirecționarea celor 20% din impozitul pe profit către un ONG se face printr-un contract de sponsorizare fără nicio cheltuială suplimentară și nu afectează profitul net al companiei. Suma redirecționată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie, pentru ca suma să poată fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal.

Care sunt avantajele redirecționării a 20% din impozitul pe profit?

Reprezentanții companiilor au libertatea de a alege destinația unei sume, care în alte condiții ar ajunge la stat, și, în plus, contribuie la o cauză nobilă, fără niciun fel de cheltuială. De asemenea, contribuția fiecărei companii ar putea determina un progres semnificativ în soluționarea și prevenirea problemelor sociale, și de ce nu a mediului social în care trăim.

Pentru mai multe informații despre activitatea atelierelor sociale EcoSocial accesați: www.reteauaecosocial.ro.

Sperăm că această cauză este una de interes pentru dvs., astfel că vom face public pe canalele proprii media (site, pagina facebbok, blog Ecopolis) donația companiei.

Așteptăm să ne contactați la: echipa@ecopolis.org.ro sau la numărul de telefon 0730 040 772.

Date fiscale Ecopolis:
Asociația CENTRUL pentru Politici Durabile Ecopolis cu sediul social în București, Calea Griviței nr. 206, bl. K, sc. A, ap. 1, Sector 1
sediu de coresponsdență: strada Poteraşi nr. 13, sector 4, București
înregistrată în Registrul Special la Grefa Judecătoriei Sector 1 cu nr. 121/17.11.2009, Dosar nr. 37573/299/2009
CUI 26550610
Cont IBAN: RO 21 INGB 0000 9999 0484 1415, ING bank agentia Buzesti.