Echipa

Costel Popa

Președinte

Doctorand în științe politice pe tema guvernării bunurilor comune în zonele protejate, a fost director al Asociației Pro Democrația și al Salvați Dunărea și Delta. Acum coordonează activitatea Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, alături de care asigură secretariatul pentru Coaliția de Mediu din România. După Pro Democrația și Salvați Delta și Delta, unde a fost Director Executiv, respectiv Director General, a pus bazele Ecopolis, pentru că își dorește politici coerente pentru protecția mediului și în România. Activează pentru responsabilizarea autorităților publice și pentru modele etice de dezvoltare economică.

Oana Neneciu

Director executiv

După doi ani de jurnalism la Green Report, a trecut în partea activistă a cauzei ecologice. Lucrează de 5 ani la Ecopolis, unde a coordonat proiecte și campanii de politici publice de mediu, a monitorizat legislația în proiectul Votul Verde, iar acum este Director Executiv al organizației și coordonează secretariatul Coaliției pentru Mediu din România.

Loredana Pană

Coordonator proiecte

A terminat Facultatea de Jurnalism și după 2 ani în presa de mediu a trecut în mediul ONG. De la Asociația Salvați Dunărea și Delta a căpătat pasiunea pentru Deltă și în ultimii 4 ani a implementat proiecte de mediu, economie socială și dezvoltare durabilă. Din octombrie 2014, lucrează full time pentru Ecopolis, divizia pentru Deltă și speră că într-o zi ong-iștii nu vor mai avea nimic de salvat.

Andreea Oprescu

Asistent proiecte

A terminat ASE-ul, Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, iar de trei ani se luptă cu succes cu birocrația fondurilor europene impusă ONG-urilor, în folosul grupurilor vulnerabile. Din octombrie 2014, lucrează pe proiectul Soluții integrate pentru probleme sociale și de mediu, care își propune dezvoltarea a 5 structuri de economie socială în Tarcău, Argeș, Ceamurlia, Letea și București.

Elena Barbu

Asistent proiecte

A studiat cu entuziasm ştiinţele exacte, biologii şi alte studii medicale, iar în ultimii 3 ani şi-a îndreptat atenţia către mediul activ al ONG-urilor. Se identifică cu activismul civic, principiile drepturilor omului şi egalităţii de gen, activităţile de advocacy şi se implică cu drag în activităţile educative cu copii. Ca şi asistent de proiect spijină coordonatorii în planificarea şi implementarea proiectelor Ecopolis.

Mădălina Prisăcariu

Manager financiar

A lucrat în mediul bancar și audit peste 4 ani, după care s-a decis că o carieră în ONG este mai aproape de personalitatea ei. S-a alăturat echipei Ecopolis din 2015 și coordonează activitățile financiare ale organizației, învățând în același timp cum stă treaba cu conservarea mediului și economia socială.

 

Constantin Mârza

Consultant tehnic