START-UP Plus 2016- Antreprenori de succes in Regiunea Sud-Est
Proiectul vizeaza acordarea de sprijin financiar nerambursabil pentru Dezvoltarea mediului antreprenorial din Regiunea Sud-Est, prin înfiinţarea de 44 întreprinderi noi (start-up-uri) – întreprinderi cu profil non agricol, contribuind la creşterea gradului de ocupare (minim 90 persoane). Proiectul este gandit practic ca o “scoala de antreprenoriat”, rolul sau, pe langa acordarea finantarilor, fiind sa indrume si noii antreprenori in cele mai bune practici, pentru obtinerea succesului pentru afacerile lor.
Etapele de derulare a proiectelor sunt:
Inscrierea si selectia participantilor in proiect
Participarea persoanelor selectate la programul de formare antreprenoriala
Inscrierea in concursul de planuri de afacerisi selectarea planurilor de afaceri ce vor fi finantate
Implementarea planurilor de afaceri
program de monitorizare a functionarii si dezvoltarii afacerilor finantate
O campanie de informare la nivel regional a fost lansata in luna aprilie, iar in judetele vizate au loc intalniri de informare cu potentialii participanti la program. Judetele vizate prin proiect sunt: Tulcea, Constanta, Galati, Braila, Buzau, Vrancea.
Persoanele carora se adreseaza programul de finantare sunt:
Persoane fizice cu reședința în unul dintre județele din Regiunea Sud-Est: Brăila, Buzău, Constanța, Tulcea, Vrancea, Galați
Persoanele cu vârsta de peste 18 ani
Angajați, șomeri, persoane inactive
In total, pe parcursul proiectului 600 de persoane vor fi informate cu privire la activitățile proiectului pe parcursul a 30 de sesiune de informare: 5 sesiune/judet; 380 de persoane vor participa efectiv la interviurile de recrutare si 330 de persoane vor fi instruite și ajutate să-și facă un plan de afaceri.
Rezultatele proiectului inseamna:
1. 315 planuri de afaceri elaborate in timpul cursurilor de formare antreprenoriala
2. 44 de noi firme infiintate
3. 90 de persoane angajate
Pentru informatii suplimentare puteti accesa pagina de facebook a proiectului sau contacta operatorii la urmatoarele date de contact:
Pentru persoanele cu domiciliul in judetele Constanta, Buzau, Vrancea: 0734800282, office@kcmc.ro
Pentru persoanele cu domiciliul in judetele Tulcea si Galati: 0755320567, contact.aiincredere@gmail.com
Pentru persoanele cu domiciliul in judetul Braila: 0729882603, echipa@ecopolis.org.ro

TransFormAbility
Asociația Ecopolis derulează în perioada 1 August 2019 - 31 Iulie 2022 proiectul “Transformative learning through the prism of sustainability / Învățare și conștientizare prin prisma sustenabilității”, co-finanțat prin programul Erasmus+.
Stop arderilor de deșeuri!
La nivel național, în primele cinci luni ale lui 2021, au fost identificate549 de amplasamente cu depozitări necontrolate de deșeuri și arderi de deșeuri, cu o suprafață totală de 717.000 metri pătrați.
Stop arderilor de deșeuri!
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a raportat pentru 2020, la nivelul București-Ilfov, peste 130 de intervenții în teren pentru incendiere de deșeuri, în total, fiind arse peste 870 de tone deșeuri.
